Ο Θεατρικός Μόντης            Η Βουλή των Αντιπροσώπων τιμά τον Κώστα Μόντη            Λογότυπο            Η Unesco θέτει υπό την αιγίδα της το έτος Κώστα Μόντη            Κώστας Μόντης 100 Χρόνια από την γέννηση του             Η γλώσσα του Κώστα Μόντη - Γιώργος Μπαμπινιώτης            Ο Θεατρικός Μόντης στην Λεμεσό            Ετήσιο Μνημόσυνο του ποιητή Κώστα Μόντη            2014 Έτος Κώστα Μόντη - Εκδηλώσεις            Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2014            Γράμματα στη μητέρα - Μονόλογος του Κώστα Μόντη             Ημερίδα στην Αθήνα για τον ποιητή Κώστα Μόντη            Η Ελλάδα του Κώστα Μόντη            Επιστημονική ημερίδα: Ο Κώστας Μόντης και η Μόρφου            Ημέρα Ποίησης - Κώστας Μόντης 100 Χρόνια σ αυτή την μακρυνή γωνιά            Ημερίδα αφιερωμένη στον Κώστα Μόντη στην Σικελία στις 12 Μαΐου             Ο Κώστας Μόντης και ο Μουτουλλάς            Φιλολογικό Μνημόσυνο            Γράμματα στη Μητέρα - Αντικατοχική Εκδήλωση 17.07.2014            Καταστατική Συνάντηση             Έτος Μνήμης Κώστα Μόντη ανακηρύχθηκε το 2014           

Έτος Κώστα Μόντη - Εκδηλώσεις:

28/01/2014


1. Εκατό χρόνια από την γέννηση του ποιητή Κώστα Μόντη, την 18η Φερβρουαρίου και ώρα 18:30, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του
ποιητή 
στα Προπύλαια του Παγκυπρίου
Γυμνασίου.
Τα αποκαλυπτήρια  θα τελέσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής
Δημοκρατίας.
Θα ακολουθήσει το  συνέδριο,
 «Κώστας Μόντης: Όλα μου σε ποίηση Κύπρου».
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα
του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου.

2. Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 8:30 πμ, στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Δομέτιο, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του ποιητή Κώστα Μόντη. Τον επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει η κα Κλαίρη Αγγελίδου.

3. Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 και ώρα 7:00 μμ, στην αίθουσα θεάτρου και εκδηλώσεων του Δήμου Αγίου Δομετίου "Κώστας  Μόντης", θα τελεστεί φιλολογικό μνημόσυνο στην μνήμη του ποιητή μας. Εισηγητής ο Δρας Χρύσανθος Χρυσάνθου με θέμα "Ο θεατρικός συγγραφέας Κώστας Μόντης".
Η ανακοίνωση θα συνοδευτεί με προβολή σπάνιων κινηματογραφικών αποσπασμάτων και ηχητικών ντοκουμέντων από παραστάσεις του πρώτου επαγγελματικού θεάτρου, του οποίου, όπως είναι γνωστό, πρωτεργάτης και εκ των τριών βασικών συντελεστών υπήρξε ο Κώστας Μόντης. Στην ίδια εκδήλωση επαγγελματίες ηθοποιοί θα απαγγείλουν στίχους, θα αναπαραστήσουν θεατρικά κείμενα του ποιητή καθώς και θα τραγουδήσουν επιθεωρησιακά τραγούδια της εποχής με τη συνοδεία πιάνου.

4. Τον Μάϊο προγραμματίζεται έκθεση προσωπικών φωτογραφιών από τη ζωή του Κώστα Μόντη σε συνεργασία
με τον Δήμο Αγλαντζιάς στο Σκαλί. Τη φιλολογική επιμέλεια της έκθεσης θα έχει ο
αναπλ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου Πέτρος Παπαπολυβίου ενώ την
καλλιτεχνική επιμέλεια ο σκηνοθέτης Μιχάλης Γεωργιάδης. Το φωτογραφικό υλικό της
Έκθεσης, ιδιοκτησία του Ιδρύματος Κώστας Μόντης, θα είναι στη διάθεση
ενδιαφερομένων φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και σχολικών μονάδων ώστε να
μεταφερθεί και να εκτεθεί και αλλού, σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές
Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Στα πλαίσια της βιογραφικής φωτογραφικής έκθεσης Κώστα Μόντη, ο Καθηγητής Νεοελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου Παντελής Βουτουρής θα παρουσιάσει την ποιητική συλλογή τα "Τρία Γράμματα στην Μητέρα" του Κώστα Μόντη. 
Ακόμη ο Δήμος Αγλαντζιάς θα τελέσει τα εγκαίνια του πάρκου "Κώστα Μόντη" με μια μικρή εκδήλωση με απαγγελίες ποιημάτων του ποιητή.